Potilaiden kokemuksia

Medimatkojen potilaiden kokemuksia…*

Laittakaa palautteen osoitteseen info@medimatkat.fi!

 

03/2022

”Hei

Olin leikkauksessa 15.3
Pitää sanoa homma kävi hienosti ja hoito oli parasta mitä saanut.Hyvin mukavat hoitajat ja kirurgi siellä on.
Nyt alkaa olemaan kaikki kivut poissa  jo ja opettelu syömään alkaa…
Voin kertoa suositukset asiasta eteenpäin”
H., Mahalaukun typistys (gastric sleeve) 03/2022

09/2021

”Hello Kristin,

This is S. I send you our latest update in regards to our weight loss: my mother (F.S) went from 94kg to 73kg, as for me I am great I went from 148kg to 92kg having no issues whatsoever I have no more food cravings and I am leading a healthier life style as a whole so I would like to thank Dr. Adamson and the whole team for giving both of us this new opportunity to enjoy life once more so please pass our gratitude and take care all of you!!!😁🙏
Best Regards,”
S., Gastric Sleeve 07/2020

09/2021

Hei !

Olen erittäin tyytyväinen tulokseen.
Tri Pille Kirjanen on pätevä, voin suositella.
Kotka Tervisemaja on hieno sairaala, kaikki asiat toimivat rivakasti ja hyvin.
Toimenpiteeseenkin pääsee nopeasti.
Toipumiseni on ollut nopeaa ilman ongelmia.

Terv,”

K., Leuan rasvaimu 09/2021

03/2021

”Hei, leikkaus sujui hyvin enkä ole huomannut toipumisessa ongelmia.
Kaikki sujui mielestäni hyvin.”
A., Sisäisten häpyhuulten korjausleikkaus 03/2021

02/2021

”Minulla ei ole ollut särkyä, kipua on vielä liikkuessa ja turvotusta. Palvelu oli kaikinpuolin onnistunut. Toiset särkylääkkeet vain unohtuivat antaa paperikassiin mukaan. Ja ehkä kotiutuminen oli päivän liian aikaisin koska olin aika heikko vielä lähtiessäni yksin Suomeen. Saattaja mukana olisi ollut eri asia. Lääkäri kävi kaksi kertaa luonani leikkauksen jälkeen ja kertoi asiat selvästi. Tähän asti olen ollut tyytyväinen ja lähetän kuvia kunhan mustelmat/turvotus tasaantuu. Kun lopputulos näkyy paremmin.

T., Rasvaimu ja häpykummun kiristysleikkaus 02/2021

12/2020

”Hei! 

Kaikki on mennyt loistavasti! Fyysisesti vointini on ollut virkeä ja kipuja ym. komplikaatioita ei ole ollut ollenkaan. Kesän jälkeen kärsin rytmihäiriöstä, ja rytmi piti palauttaa sähköiskulla, mutta sekään ei ole vaivannut ainakaan toistaiseksi. 
 
 Syömisiäni usein merkitsen ylös puhelimessani olevaan Yazio appiin, koska olen halunnut oppia erilaisten ruokien ja ruokamäärien ravintosisällöt, enkä ole halunnut että vatsalaukku venyy.  Painonpudotukseni on tällä hetkellä hyvin tarkkaan yhteensä 25 kg. Toiveenani olisi vielä, että se putoaisi 5 kg. Elämäni rohkein, ja paras päätös!”
S., Mahalaukun typistys (gastric sleeve) 01/2020

12/2020

”Kiitos! Oli hyvä paino pudonnut 42kg!! Mahalaukku tähystetty muusta syystä lääkäri suomessa kehui leikkaus jälkeä!”

S.H., Mini-mahalukun ohitusleikkaus (10/2019)

12/2020

Hei Kristin!

1.Vointini on oikein hyvä siihen nähden, että sairastan useaa kroonista sairautta. Olen ollut säännöllisesti yhteydessä ravitsemusterapeuttiini, sillä minulla on hyvä ystävä, joka on myös ravitsemusterapeutti. Olen noudattanut hänen ohjeitaan ja määräyksiään vitamiineista ja hivenaineista koko ajan ja käynyt kontrolliverikokeissa yhteensä kolme kertaa, viimeksi kaksi viikkoa sitten. Arvot ovat koko ajan olleet erinomaisen hyvät! Toisinaan minulla on ongelmia riittävän ravitsemuksen kanssa kun suuni on rikki Bechetin taudin takia tai niska-ja selkäoireet ovat niin pahat, että ruokahalu heikkenee. Muita ongelmia ei ole ollut.
Olin kivuton jo seuraavana päivänä kotiintulostani. Sosemaisen ruuan syöminen sujui hyvin, samoin siirtyminen ns.normaaliin ruokaan. En ole kärsinyt ns.dumping-oireista tämän 1v3kk aikana ollenkaan, ehkä 2-3 yksittäistä kertaa. Nyt minulle on jo täysin itsestäänselvää, että tällainen ruokavalio on minulla lopun ikäni 😃
 
2. Painoin ennen tätä projektia n.102 kiloa, josta onnistuin ns.Nutrilett-kuurilla ennen leikkausta laihduttamaan kuusi kiloa. Tällä hetkellä painan 63 kiloa, joka on minulle aivan sopiva paino. Koronapandemian takia liikunta on ottanut vähän takapakkia, sillä riskiryhmäläisenä en ole voinut harrastaa uimista ja vesijumppaa. Olen erittäin tyytyväinen leikkaukseen: astmani on lievittynyt, jaksan laulaa huomattavasti paremmin (harrastan kuorolaulua), samoin liikun kevyesti ja tunnen itseni kymmenen vuotta nuoremmaksi!
 
3. Olen erittäin tyytyväinen minut leikanneeseen kirurgiin (lähetäthän terveiseni hänelle) sekä asiakaspalveluun kuten yhteydenpitoon sinun kanssasi.”
 Ystävällisin terveisin,
P., Mahalaukun typistys (gastric sleeve) 08/2019
12/2020
”Hei,

toipuminen on edennyt tosi hyvin ja olen jaksanut jonkin verran olla liikkeellä. Yöt ovat vaikeita nukkua selällään (6. päivä post op) ja kyljellään tuntuu kiristystä, niin sekään ei tunnu hyvältä, joten uni on katkonaista. Kipulääkkeet jätin kolmantena leikkauksen jälkeisenä päivänä, mutta yöksi olen nyt parina yönä ottanut Panacodin ja puolikkaan Imovanen (2,5 mg).

Toimenpidepäivänä odotus oli pitkä ja olisin toivonut aiemmin tietoa, että leikataan vasta illalla, niin olisin säästynyt yhdeltä hotelliyöltä Helsingissä. Lisäksi jännitti kirurgin jaksaminen. Klinikalla hoitajat olivat tosi ystävällisiä ja auttavaisia ja puhuivat hyvin suomea. Leikkaavan lääkärin konsultaatio oli nopea, mutta tehokas ja antoi lisävarmuutta, vaikka olin toki perehtynyt, että kyseessä on kokenut kirurgi (tri P. Kirjanen). Päivä oli tosiaan ollut pitkä, mutta lääkäri ei vaikuttanut yhtään väsyneeltä. Oli mukavaa, että anestesiologi tuli tekemään riskiarvion huoneeseen.

Toimenpiteeseen mennessä tuntui inhottavalta riisuutua alasti ennen leikkauspöydälle pääsyä ja nukutusaine aiheutti järkyttävän polttavan kivun käteen.

Leikkauksen jälkeen olisin toivonut yöksi tehokkaampaa kivunlievitystä. En ehkä tokkurassa älynnyt kysyä. Nukuin vain pari tuntia. Seuraavana päivänä onneksi sain riittävästi kipulääkettä ja olo alkoi tuntua siedettävältä. Nukahtamislääkkeellä nukuinkin hyvin ja sain voimia pitkään kotimatkaan.

Leikkauspäivän jälkeisenä päivänä ja sitä seuraavana aamuna kasvoja vielä kohenneltiin täyteaineella, joiden sijoitteluun ja tulokseen olen todella tyytyväinen. Turvotusta on vielä paljon, mutta leikkaushaava näyttää siistiltä ja rasvaimulla tehdyt muutokset näyttävät todella hyvältä sekä vartalolla että leuassa. Poskissa näkyy vielä hamsterinpussit, mutta oletan, että turvotuksen myötä laskevat.

Tri Kirjanen kertoi, että korjasi leikkauksessa napatyrän, mutta siitä ei mielestäni ollut mainintaa leikkauskertomuksessa. Toivoisin saavani leikkauskertomuksen, jossa olisi tästä maininta.

Olen tyytyväinen siihen, että Medimatkoilta sai nopean vastauksen kysymyksiin ja asioiden järjestely sujui joustavasti ja rivakasti. Voin suositella Medimatkoja ja Kotkan yksityissairaalaa taitavasta kirurgiasta (tri Kirjanen) ja huolehtivaisesta, avuliaasta hoitohenkilökunnasta. Ruoka sairaalassa oli maittavaa. Pienenä miinuksena hoitoaineen puuttuminen suihkusta. Huoneet olivat mukavat ja lämpimät.

Lähetän kuvat parin viikon kuluttua. Kasvokuvissa erityisesti leuan seudulla näkyy todella merkittävä muutos jo nyt.

Ystävällisin terveisin

H.V., Vatsan muotoilu + rasvaimu
12/2020
Hei!
Leikkaus suoritettu ja olen takaisin Suomessa. Kaikki hyvin. Kiitos sinulle järjestelyistä ja kiitos koko henkilökunnalle ystävällisestä palvelusta.
M., Suonikohjuleikkaus

10/2020

”Useat raskaudet sekä sektio olivat iän mukana rasittaneet kroppaani ja päätin lopulta tehdä asialle jotain runsaan liikunnan ja pääosin terveellisen ruokavalion lisäksi. Leikkauksesta nyt hieman yli kuukausi ja koin, että olen valmis ynnäämään kokemuksiani.

 

Minulle tehtiin siis vatsanmuotoiluleikkaus ja rasvaimu vatsan lisäksi kylkiin sekä leuan alle sekä lisäksi korjattiin erkauma.

 

– stadinplastiikkakirurgia (Medimatkat OY) toimiston työstä?

Toimiston työ oli aktiivista ja nopeaa. Viesteihin vastattiin nopeasti ja soittoaika kirurgillekin järjestyi nopeasti, kun minulla oli tarkentavia lisäkysymyksiä. Korona tietysti sotki suunnitelmat mutta uusikin aika saatiin sovittua sitten.

 

– leikkaavasta lääkäristä (tri P. Kirjanen)?

Todella rautainen ammattilainen. tuli olo, että olen luottavissa käsissä. Pille kävi katsomassa ja piirtämässä merkkaukset ennen leikkausta ja kävi katsomassa kaksi kertaa leikkauksen jälkeen. Uskon, että hänellä oli pitkiä päiviä ja paljon töitä mutta hän malttoi istua sängyn vierellä ja käydä tarkkaan läpi kotiuttamisohjeet. Hän oli empaattinen ja suomen kielensä oli todella hyvä.

 

– kliniikkasta (Kotkan yksityissairaala)?

Erittäin siisti ja rauhallinen. Hoitohenkilö oli todella empaattista ja ystävällistä. Myös huumorintajuista! Minut yllätti, että suomen kielen osaaminen oli henkilökunnalla niin vahvaa, vaikka englantikin olisi minulle käynyt hyvin. Leikkaussalissakin koko henkilökunta oli minun kohdallani myös ainoastaan naisia, mikä oli minusta hieno asia. Anestesialääkärikin esitteli itsensä salissa suomen kielellä. Sairaalassa oli tilavat huoneet ja hiljaista.

 

Leikkauspäivänä saavuin aamupäivällä klinikalla ja kirjauduin sisään. Minut johdatettiin huoneeseeni, jossa vaihdoin sairaalassa käytettävät vaatteet päälleni. Sitten odoteltiin tarkempaa leikkausaikataulua. Leikkauspäivänä ei saanut syödä eikä juoda mitään ja minun kohdallani leikkaus oli vasta iltapäivästä. Jännitys piti kuitenkin nälän poissa, eikä ihmeekseni tullut mitään heikotuksia tai päänsärkyjä. Leikkaussaliin kävelin itse, kiipesin leikkauspöydälle ja sitten minut nukutettiin. Siinä vaiheessa pelotti kyllä mutta kaikki tapahtui nopeasti.

Tuntui että heräsin ihan samantien vaikka tietysti siinä vaiheessa oli jo ilta. Herätessä ei ollut kipuja ollenkaan. Oli melkein epätietoinen olo, että onkohan minua leikattu ollenkaan.

Herääminen oli myös vaikeaa, nukahtelin koko ajan uudestaan ja olin tokkurainen, vielä seuraavana päivänäkin. Olo oli kuitenkin aluksi hyvä.

Vielä leikkauspäivänä kuitenkin avustettuna sain käveltyä itse vessaan pissalle ja seuraavana päivänä pääsin suihkuun.

Aluksi liikkuminen, edes vähäinen asennonvaihto oli vaikeaa mutta kipulääkettä sain lisää pyydettäessä. Toisena yönä minulla oli kova päänsärky ja hoitajat heti tarkastivat verenpaineen yms. Pahoinvointia oli myös jonkin verran mutta sain siihenkin pahoinvoinninestolääkettä useamman kerran.

 

Jos jotain muuttaisin, niin ruokahalu oli kateissa leikkauksen jälkeen, jolloin olisi kaivannut ehkä vain vähän jotain helppoa syötävää. Ehkä smoothietä tai jotain keittoa. Nyt ei uponnut oikein mikään sinänsä herkullisista tarjolla olevista ruuista. Lisäksi hälytysnappi oli takanani niin, etten siihen yltänyt enkä pystynyt leikkauksen jälkeen kääntymään tai nousemaan ilman apuja. Sänkyni käännettiinkin sitten seinää vasten, että sen jälkeen ylsin nappiinkin.

 

Matkat sujuivat hyvin. Olen tosi iloinen, että minulla oli saattaja mukana. Paluumatka olisi ollut hankala. Kävelin niin hitaasti ja saattaja auttoi taksiin ja ylös sekä hytissä makaamaan ja ylös.

 

Olin aiemmin kokenut sektion, josta toivuin todella nopeasti. Kovat kivut yllättivät nyt. Ensimmäiset 2 viikkoa olivat todella kamalat. Kipulääkkeitä meni paljon ja pystyin nukkumaan vain yhdessä ainoassa asennossa. Tukiliivit tekivät kipeää ja olin isoilla mustelmilla. Liikerajoitteita oli todella paljon mutta tsemppasin ajattelemalla, miten etuoikeutettu olen, kun tällaiseen minulla oli mahdollisuus satsata ja että lopputulos tulee parantamaan elämänlaatuani huomattavasti.

Kipulääkkeet sain jätettyä vasta 3 viikon kuluttua leikkauksesta. Loput tikit kävin poistattamassa terveydenhoitajalla. Palasin töihin kahden viikon kuluttua ja vaikka työni rauhallista onkin, oli se ehkä sittenkin vielä liian varhaista, sillä pieni takapakki tuli siinä. Oikealta puolelta vatsa turposi ja siihen tuli serooma. Kävin lääkärillä ja he ultrasivat sen mutta sanoivat, että veri on siellä niin hyytynyttä, ettei sitä tällä hetkellä voi punkteerata pois. Kuulemma seurataan tilannetta ja toivotaan, että se imeytyy itsekseen pois.

 

Sain Stadin Plastiikkakirurgilta myös ohjeita sähköpostitse ja onnistui myös tarkastus missä myöhemmin katsottiin tilanteen kulkua. Serooma on jo hieman pienentynyt ja uskon lopunkin katoavan ajan mittaan. Tukiliivejä pidän vähän kauemmin siis vielä ja mahdollisimman kireällä.

 

Tällä hetkellä vatsanalue on vielä vähän arka ja turvonnut mutta tulos on jo nyt ihan mieletön. Ero on ihan valtava! Housut tippuvat jalasta tukiliivinkin kanssa ja sain kaivaa takaisin päälle kaikki M-kokoiset vaatteeni ja kaikki sellaiset paidat, joissa paidan mallin leikkaus loppuu vyötärölle.

Vatsa on solakka ja yllätyksekseni rintani näyttävät myös paljon isommilta nyt vaikka niille ei tehty mitään, kun vatsa on pienentynyt niin paljon.

 

Fysioterapeutilla kävin vielä nyt ja sain ensimmäisen kuukauden treeniohjelman, kun herätellään vatsalihakset takaisin käyttöön.

 

Olen todella onnellinen ja iloinen, että menin korjaamaan nämä asiat. Erkaumankorjaus vaikuttaa ihan valtavasti harrastamiini lajeihin eikä selkä enää kipeydy samalla tavalla, kun löytyy tukea selälle vatsan puolelta. Ja nyt voin laittaa päälle ihan mitä haluan, minun ei tarvitse miettiä mitä mun tulee peittää. Enää ei mitään. Suosittelen kyllä kaikille asian kanssa painiville lämpimästi! Satsaus omaan itseesi, joka tekee ihmeitä.”

Kiitos vielä kaikesta. Laitan vielä kuvia sitten kun olen kokonaan parantunut.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin,

H. Vatsan muotoilu + rasvaimu

09/2020
Hei,
Toipuminen on sujunut mainiosti, voin hyvin eikä ole ollut varsinaisesti kipuja. Lähetän mielelläni kuvia kun olen paraantunut, pientä turvotusta vielä on.
Olen todella tyytyväinen leikkaustulokseen ja koko palveluun mitä sain.
Kliniikka oli  upea ja henkilökunta aivan ihana ja avulias.
Kirurgilta sain kaiken tarvitsemani tiedon, kävimme ennen operaatiota kaiken läpi ja jälkeenpäin sain hyvää tieto mitenkä kaikki oli sujunut ja mitenkä pitää toimia kotona.
Käytän mielelläni palveluitanne uudelleen jos harkitsen uutta toimenpidettä.
Ystävällisin terveisin,
I., Vatsan muotoiluleikkaus ja rasvaimu
08/2020
Toimenpide meni hyvin. Kipuja on,mutta se kuuluu asiaan. Olin vähän paniikissa illalla herättyäni nukutuksesta ja mieheni sai luvan tulla minun luo, olen todella kiitollinen siitä. Kiitos osaavalle lääkärille ja ystävällisille hoitajille.
J., Sterilisaation purkuleikkaus
06/2020
Hei!
Toipuminen menee ihan hyvin. Ei ole juurikaan kipuja, mutta turvotusta ja vaikeutta oikaista itseä pystyasentoon on.
Mielestäni leikkaukseen liittyvät järjestelyt medimatkoilla menivät sujuvasti. Leikkausaikana klinikalla sain hyvää hoitoa. Tri Pille Kirjanen oli mukava ja asiantunteva, mutta leikkauspäivänä varsin kiireinen, joten konsultaatio oli hyvin lyhyt. Tuli kuitenkin vaikutelma, että lopputulos on hyvä (vielähän sitä ei täysin näe, mutta luulisin näin).
Klinikka oli viihtyisä ja hoitajat hyviä. Sain oman huoneen, mikä oli mukavaa levon kannalta.
Leikkauksen jälkeen, paluumatkalla ja pari päivää kotona olin hyvin pahoinvointinen, mutta se on nyt helpottanut. Johtui kai vahvoista lääkkeistä eikä pahoinvointilääkitys auttanut.

L.,  Vatsan muotoiluleikkaus

 

06/2020
Kommunikointi on alusta saakka toiminut hyvin. Kirurgi otti vastaan omia toiveitani leikkauksen suhteen ja laivaliput tulivat sähköpostiin sovitusti.
Saapuminen oli ensimmäisenä päivänä Korona rajojen aukeamisen jälkeen, kummallakin puolella satamassa oli paljon median edustajia.
Ihmiset pitivät turvaväliä ja laivassa oli käsien desinfiointi pisteitä. Muuten matkalla ei ollut mitään ylimääräisiä tarkastuksia. Näin kyllä Viron puolella laivan henkilökunnan mittaavan laivaan tulijoiden kuumeen.
Jouduin käymään erittäin epämiellyttävässä Korona testissä edellisenä päivänä ennen leikkaukseen tuloa. Medimatkojen Kristen oli yllätyksekseni paikalla ja kertoi mitä testissä tapahtuu.
Sairaalaan tullessani kaikki tapahtui hyvin vauhdikkaasti. Leikkauksen jälkeen oli kovat kivut ja heräilin yöllä kipuun kivunlievityksestä huolimatta. Henkilökunta oli kyllä ystävällistä ja kutsunappi toimi hyvin.
En ole vielä varma olenko valmis lähtemään pitkälle kotimatkalle huomenna. Laukkuani en voinut kantaa, joten se luvattiin postittaa kotiini.
J., Vatsan muotoiluleikkaus

 

04/2020
Hei kaikki medimatkoilla,
Haluamme J. kanssa kiittää teitä hyvästä työstä ja kertoa että olemme onnellisesti raskaana viikolla 11+2  tällä hetkellä. Kahdesti on jo ultrattu, että vauva on kohdussa ja kaikki hyvin. 8.6. on seuraava ultra. Toivomme kaiken menevän hyvin loppuun asti, mutta tässä kohtaa iso kiitos teille, ilman ammattitaitoanne emme olisi tässä tilassa.
Siispä suuret kiitokset kaikille teille, erityisesti tohtori Doballe ja Kristinille!!
Terveisin
M., Sterilisaation purkuleikkaus
02/2020

Miten olet toipunut toimenpidesta?

 •  Erittäin hyvin. 

Miten koko toimenpide meni ja voisimmeko tehdä jotain vielä paremmiin?

 • Meni tosi hyvin! 

Pyydämme ystävällisesti antamaan palauteetta:

Medimatkat OY toimiston työstä? Ok

leikkaavasta lääkäristä (tri P. Kirjanen)? 

 • Erinomainen kirurgi! Todella ystävällinen. 

kliniikkasta (Kotkan yksityissairaala)?

 • Todella siisti ja moderni sairaala. Ystävällinen palvelu ja kaikki sujui hyvin. Olen todella tyytyväinen. 

S., Rintojen kohotus

01/2020
Hei,
Olen erittäin tyytyväinen palveluunne. Olen toipunut hyvin, ja pystyn jo hyvin puuhailemaan kotona pieniä askareita. Koko toimenpide meni hyvin, toimiston palvelu oli sujuvaa, sain nopeasti vastauksia kysymyksiini ja paikan päällä palvelu ylitti odotukset, ja kun olimme itse reilusti ajoissa, pääsimme sovittua aiemmin vastaanotolle, jossa Doban asiantuntevuus häivytti viimeisetkin huolet asiasta.  Doban olisin mieluusti tavannut vielä kun olin kunnolla herännyt leikkauksesta ja huoneessani, mutta muistan kyllä hänen käyneen heräämössä kertomassa kaiken sujuneen hyvin ja sain heti kaikki tiedot myös kirjallisena. Koko muu henkilökunta oli ihanaa ja hoisivat minua todella hyvin.
Parannusehdotuksena minulla olisi palveluun lisäys puolison yöpymisen osalta, jota selkeästi myös pienellä lisähinnalla markkinoitaisiin, toki varauksella, että jos sairaala täysi niin palvelua ei voida toteuttaa.
Mutta olemme kiitollisia ja tyytyväisiä kaikin puolin palveluunne kaikilta osin, kiitos erityisesti vielä sinulle Kristin lämpimästä vastaanotosta. ♥️
Terveisin M, Sterilisaation purkuleikkaus
11/2019
Hei,
Anteeksi viipynyt vastaus.
Olen toipunut todella hyvin ja kiloja on tippunut -7,6kg.
Toimenpide meni mielestäni hyvin. Haluaisin kuitenkin epikriisin toimenpiteestä, mikäli mahdollista.
Kaikki hoitajat oli todella mukavia ja lääkäri/kirurgi myös.
Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen ja ihmiset klinikalla olivat ammattitaitoisia. Se oli hyvin tärkeä asia.
Kiittäen,
E., Mahalaukun pallo
09/2019

Hei,

Minulle laitettiin pallo mahalaukkuun vuoden vaihteessa. Minulla on ollut jo jonkin aikaa erilaisia vatsaongelmia, mm. ripulia, joita parhaillaan tutkitaan. Nämä oireet eivät liity palloon, mutta tämä voisi nyt olla hyvä aika poistaa pallo. Olen laihtunut noin 17-18 kiloa.

Terveisin

L, Mahalaukun pallo

08/2019

Hei

Toimiston työ:

Hienoa kun vastaukset tulevat nopeasti. Kysymyksiin vastataan ja neuvotaan. Kiitos kunnollisesta suomen kielestä. Omalla kohdalla sattui vain paljon muutoksia etten muistanut vanhoja meilejä, joissa oli täytettäviä papereita. Työssäni on aina kiire ja päivät pitkiä. Öisin ei saa nukuttua kun jalat särkee, eli todella väsynyt.

Näin ollen jos tulisin uudestaan, toivoisin, että kaikki paperit liitettäisiin viimeiseen viestiin laskun lisäksi.

Leikkaava lääkäri:

Hän oli ystävällinen ja ilmaisi asiat niin että ne tuli ymmärretyksi.  Todella mukavaa, että hän puhui hyvää

suomea. Kiitos. Jäin vain kaipaamaan pientä loppu keskustelua leikkauksen jälkeen. esim. vaikka uteliaisuuttani

olisin kysynyt miltä tilanne näytti toimenpiteessä. Kun kotona asiaa pidettiin vain kosmeettisena vaivana.

Vaikka jalat särki koko ajan.. Sairaslomatodistusta suomalaiseen tyyliin olisi ollut kiva saada.

Meillä lääkäri oli ihmeissään enkö saanut todistusta.

Klinikka:

Se oli siisti, tilava ja asiallinen. Alakerrasta voisi ottaa meillekin Suomeen mallia.

Kiitos KAIKILLE mukavasta palvelusta . Alakerran neuvonnan nuoresta naisesta lähtien.

Voin hyvillä mielin suositella kenelle tahansa.

Hyvää syksyn jatkoa teille kaikille.

ystävällisin terveisin

M., Suonikohjuleikkaus

06/2019

Hei,

Toipuminen on sujunut hyvin, tikit otettu pois, haavat siistit. Turvotus laskee vähitellen ja mustelmat vähenemässä. Kotkan sairaala oli uusi ja oikein siisti, leikkaussali viimesen päälle. Lääkäri kävi katsomassa ennen ja jälkeen leikkauksen ja antoi mukaan kirjallisen leikkauskertomuksen ja jälkihoito-ohjeet . Lääkäri ja muu henkilökunta olivat ammattitaitoisia ja ystävällisiä.  Laivalla oli kiva kun sai palata comfort luokassa. Matka ja toimenpide sujui suunnitellusti. Ainut pieni miinus oli se kun lääkärin alkuarvion jälkeen toimenpiteen hinta nousi vähän siitä mitä aivan alussa sanottiin, koska toimenpide olikin vähän isompi. Maksoin leikkauksen etukäteen, eikä Tallinnassa enään pitänyt maksaa mitään, se oli hyvä. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen ja voin suositella paikkaa muillekkin. Vaikka toipuminen onkin vielä kesken. MediMatkat vastasi nopeasti s-posteihin, siitä kiitos.

Terveisin, *, Silmäluomien leikkaus

05/2019

Olin suonikohjuleikkauksessa 18.4. ja olen toipunut hyvin.

Tässä hieman palautetta teille:

 • Ennen leikkausta oli hyvä, että sekä hoitaja, nukutuslääkäri ja leikkaava lääkäri kävivät tapaamassa ja keskustelivat leikkauksesta.
 • Toimitilat/huone olivat siistejä ja kaikki toimi hyvin
 • Kaikki toimenpiteet suoritettiin ripeästi ja turhia odotusaikoja ei ollut
 • Leikkauksen jälkeen olisin toivonut lääkärin tai vastaavan sairaanhoitajan käyntiä, jossa olisi keskusteltu leikkauksesta ja jälkihoidosta.

J., suonikohjuleikkaus

04/2019
Medimatkat Oy toimiston työ on ollut hyvää, olen tyytyväinen.
P. Kirjanen vaikuttaa tehneen hyvää työtä, rasvaa lähti paljon ja oikeista paikoista.
Klinikka oli siisti ja uskottava.
Ystävällisin terveisin
L., vatsan rasvaimu
02/2019
Hei
Olen toipunut tosi hyvin,ei ole tullut mitään ongelmia.
Medimatka Oy kanssa kaikki yhteistyö sujui hienosti,kaikki oheistettiin hyvin.
Leikkaava lääkäri P.Kirjanen oli todella mukava,ja leikkaustulos oli mitä mahtavin,todella hyvä.
Kliniikan henkilökunta oli aivan ihana ja palvelu toimi hyvin ja itse sairaala on tosi siisti ja uusi.
Olen jo muutamalle ystävälle suositellut teitä.
Olen niin kiitollinen uudesta kropasta.
T.S., vatsan muotoilu ja rasvansiirto rintoihin
01/2019

Hei Medimatkat, Konstantin ja Kotka 12 sairaalan henkilökunta,

Pahoittelut että vastauksessa kesti. Täällä voidaan oikein hyvin! :)

Sairaanhoitajaystäväni otti tänään tikit pois, haavat ovat
parantuneet oikein hyvin. Mustelmat olivat hurjat mutta nyt nekin
suurilta osin vaalentuneet.

En arvannut että leikkaus auttaisi kipuun ja verenkiertoon näin paljon
ja näin nopeasti. Kipuja ei jalkaterissä enää ole, ja jalat on
mukavan lämpimät verrattuna entisiin jääkylmiin, sinisen ruskeiksi
pigmentoituneisiin ja tunnottomiin jalkoihin  😁
OLEN SIIS ENEMMÄN KUIN TYYTYVÄINEN JA HALUAN KIITTÄÄ TEITÄ KAIKKIA
TÄTÄ KAUTTA LOISTAVASTA JA NOPEASTA HOIDOSTA. KIRURGI OLI MITÄ
PARHAIN, JA SAIN ENSILUOKKAISTA KOHTELUA ENSILUOKKAISEN TAITAVALTA
HENKILÖKUNNALTA SEKÄ KOTKA 12 KLINIKALLA ETTÄ MEDIMATKOILLA, KIITOS
KIITOS KIITOS :)

Voitaisiin katsoa vaahtoruiskutushoidolle aika kun jalat ovat kunnolla
parantuneet? Tulen Tallinnaan taas noin 3 viikon päästä.

Haluaisin myös hakea Kelan korvausta Suomessa. Olisiko kirurgilta
mahdollisuus saada lausunto Kelaa varten? Varmaan tiedätte paremmin
minkälainen sen pitää olla. En saanut mitään apua Suomen päässä
edes ultran jälkeen. Kukaan ei kertonut leikkauksen mahdollisuudesta
vaan sanottiin että mitään ei voi tehdä koska suoneni ovat liian
pienet.

Siksi vielä kerran suuri kiitos, suosittelen teitä ehdottomasti ja
tulen itsekkin varmasti uudestaan kunhan keksitään mitä leikataan
😁
Menestyksekästä alkanutta vuotta 2019 toivotellen
M., suonikohjujen leikkaus
11/2018

Hei! Olin strelisaation purku leikkauksessa 28.09.2018 ja minut leikkasi Tri Doba, joka pyysi ilmoittamaan hänelle miten leikkaus on onnistunut. Leikkaus onnistui todella hyvin! En olisi uskonut ja niinkuin leikkaava lääkäri sanoikin että voi mennä kauan ennenkun tuloksia tulee, tein 6.11.2018 positiivisen raskaus testin ja olen siis jo nyt raskaana! Olemme todella kiitollisia ja onnellisia että leikkaus todella onnistui ja näin nopeasti! Kiitos! ❤️

Yt. R. sterilisaation purkuleikkaus 
11/2018

Hei,

olen toipunut todella hyvin. En ole kokenut lainkaan pahoinvointia ja olen pärjännyt hyvin kipujeni kanssa.
Fertilitasin sairaala on hyvin viehättävä, henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta ja minulla oli koko matkan turvallinen olo. Rein Adamson vieraili luonani muutaman kerran ja sain hänestä myös hyvin positiivisen kuvan.
Mahalaukun plikaation potilas J. (10/2018) – leikkaava lääkäri tri R. Adamson
10/2018
Hei. Tasan 6 kk ja – 36kg. Olo on mitä mahtavin. Kiitos.t. S., (mahalukun ohitusleikkaus, tri Adamson)
lihavuusleikkaus_ennen_jalkeen_kasvotlihavuusleikkaus_enne_jalkeen
10/2018
Hei!
Pari pientä sattumusta on ollut leikkauksen jälkeen. Ensin määrätyt kipulääkkeet eivät sopineet ollenkaan. Oksentelin ja voin pahoin koko ensimmäisen yön kotonani. Arvasin että se johtuu noista lääkkeistä, joten en oöe ottanut niitä enää. Sitä myöden ei ole ollut pahoinvointiakaan. Sitten lauantai-sunnuntai välisenä aamuyönä liukastuin rappusissa mennessäni yläkerrasta alakertaan (villasukat jalassa) ja tuli lisää mustelmia. Vanhan selkäongelman takia (välilevytyrä) en pysty nukkumaan montaa tuntia paikoillani, selällään, mutta se alkaa ehkä pikkuhiljaa auttaa ja vaikka heräilen selän jomotukseen neljän, kahden tunnin välein. Olen oppinut pärjäämään asian kanssa. Odotan kovin että turvotus laskisi ja voisin alkaa nukkumaan kyljelläni.
Kaikki haavat ovat parantuneet erinomaisesti, eivätkä ole vuotaneet edes silloin kun kaaduin rappusissa. Mustelmat alkavat hitaasti, mutta varmasti hälvetä ja pääsen jo paremmin ylös kun olen makoillut/istunut. Särkylääkkeitä en ole ottanu paljoa, mutten koe tarvitsevani niitä. Vatsa, kyljet ja selkä kutiavat kovin ja iho tuntuu lämpimältä, oletan tämän johtuvan vilkkaasta verenkierrosta, joten on varmasti hyvä asia. Vatsa- ja kylkilihakset ovat olleet hiemat kipeät, mutta johtunee siitä että olen käyttänyt niitä nyt enemmän liikkuessani normaalisti. Hengittäminen on välillä melko raskasta, mutta se on ihan normaalia, vatsaa kiristävä vyö ja kaulaa kiristävä vaate lisäävät tunnetta

Haluaisin varmistaa sen että leukaan tehdyn rasvaimun jälkeen kompressio-vaatetta on pidettävä päässä 2 viikkoa operaation jälkeen? Leuka näyttää jo nyt hyvältä ja iho tuntuu kireältä. Tunto ei ole vielä täysin palautunut normaaliksi.

Henkilökunta klinikalla oli aivan mahtavaa! Hoito oli erittäin hyvää ja ystävällistä! Tunsin olevani varmoissa ja turvallisissa käsissä koko ajan. Huone oli hieno ja hyvin varusteltu. Olen todella tyytyväinen!
-H, (rasvaimu tri P. Kirjanen)
08/2018
Hei!  Medimatkat OY toimiston kanssa on asiat sujunut toivotulla tavalla,ja kysymyksiini on vastattu.
Leikkaava lääkäri tri A.Doba on mukava ihminen ja teki hyvää työtä,myös jatkotoimenpiteisiin liittyen. Kiitos hänelle tästä.
Fertilitas sairaalassa henkilökunnan kanssa hieman kommunikointi vaikeuksia,mutta tulin ymmärretyksi. Nuori tumma nainen (en muista nimeä) kuka oli hoitajani leikkauksen jälkeisen yön,oli todella
mukava ja hän piti minut ajan tasalla. Kaikinpuolin olen tyytyväinen että käytin Medimatkat Oy palvelua.
T; K. (Sterilisaation purkuleikkaus, tri A. Doba)
08/2018

Hei!

Olen ollut erittäin tyytyväinen itse leikkaukseen sekä lopputulokseen, se on oikein onnistunut. Toipuminen vei oman aikansa ja luomet yhä puuduksissa, mutta tämä varmasti ohimenevää. Olen suositellut teitä lukuisille ystävilleni ja yksi on jo varaamassa teille vastaavaa operaatiota. En edes anonyymisti välittäisi laittaa jälkeen-kuvaa, toivottavasti ei haittaa, mutta muuten tosiaan haluan kiittää teitä erittäin tasokkaasta ja hyvästä työstä.

ystävällisin terveisin

A. (yläluomileikkaus 07/2018, tri P. Kirjanen)

07/2018

Haluan kiittää  toimenpiteestä  joka tehtiin  5.4,  olen siitä hyvin kiitollinen, sillä jalkaani ei ole särkenyt sen jälkeen.  Itkin ennen toimenpidettä, koska jalkani oli  hermoton ja rauhaton.  Nyt en edes huomaa jalkani olemassaoloa.

Terveisin S. suonikohjuleikkaus 04/2018 – tri M. Pärn
 06/2018
IMG_6516 (1) IMG_6678
Mahalaukun pienennys (gastric sleeve) 22.3.2018
Leikkaava lääkäri K. Fleidervis, assistentti R. Adamson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05/2018
Hei. Olin leikkauksessa 11.04.2018 lääkäri Rein Adamsson. Tasan 7 vko leikkauksesta ja leikkausaamusta lähtenyt 16.8 kg. Olo on mitä mahtavin. Kiitos lääkärille että leikkaus onnistui ja tämä ”norsu” sai elämänhalun takaisin😊 t. S.K. (Gastric bypass – mahalaukun ohitusleikkaus)

 

04/2018

Processed with MOLDIV

Kiitoksia mielenkiinnosta näin leikkauksen jälkeen.Painoa on tippunut 28kg.rintojen suurennus

Vointini on hyvä ja olen tyytyväinen leikkaukseen.
mahalaukun typistys (gastric sleeve) 06/2016lihavuusleikkaus
03/2018
Moi!
Olen laihtunut 40kg ja olen maailman onnellisin ihminen. Leikkauksen jälkeen olen tuntenut oloni pirteäksi ja hyvinvoivaksi. Suosittelen kaikille teidän hyviä lääkäreitä ja koko muuta henkilökuntaa.
T. U.

rasvaimu

Mahalaukun typistysleikkaus (gastric sleeve) 10/2016
Kirurgian erikoislääkäri R. Adamson

 

12/2017
Hei!
Tällä hetkellä on tippunut 30 kiloa.
Leikkauskokemus oli kaikkineen miellyttävä. Kaikesta sain asiantuntevan ja huolehtivan vaikutelman. Olen kehunut kokemusta kaikille.
Ystävällisin terveisin H.
Mahalaukun typistysleikkaus (gastric sleeve) 08/2017
Kirurgian erikoislääkärit K. Fleidervis/R. Adamson
11/2017

Ennen/jälkeen

Naispotilas, 63-v – vatsan muotoiluleikkaus

(plastiikkakirurgian erikoislääkäri tri P. Kirjanen)

DSC_0360 DSC_0359  

pic20171101102152

 

04/2017
Hei.  Nyt on kiitoksen paikka,  olen saanut elämäni takaisin.  Minulla on nyt lähtenyt 14 kg painostani alkupainohan oli se 106 kg kohta alkaa käsillä.  Paino on lähtenyt tosi hyvin laskemaan.  Vitamiineja syön ja monta kertaa pvässä kahen desin annaksia proteiinia ja kalaa syön aika paljon sekä tietysti kasviksia/ salaattia ja hedelmiä.  Kaikki on muuttunut krillillä olen kerran käynyt ostamassa yhden pihvin salaatilla lapset söivät hampprit.  Minun ei tehnyt yhtään mieli Jippii.
Kiitos viellä kerran.  T: Mirja salosta. (mahalaukun typistysleikkaus 11/2016).

10/2016

potilas Anna, mahalaukun pienennysleikkaus – plikaatio (09/2015):

2016-03-23-06-26-55-4 20160610_214702-3 2016-03-23-06-27-38-3
20160708_111944-2 2016-03-23-06-26-36-2

 

05/2016

 • Hei !
  Olin jalkojen vaahtoruiskutushoidossa 6.4.2016 Tallinnassa Kaluritie 5
  a, Viimsi (Fertilitas). Konsultaatiokäynti ensin Helsingissä
  Itämerenkadulla ja operaatio myöhemmin sovittuna päivänä
  Tallinnassa.
  Varasin itse laivamatkat ja menin taksilla laivalta klinikalle. Ehdin
  vielä samana päivänä takaisin Helsinkiin.Järjestelyt sujuivat erittäin hyvin. Samoin operaatio.Tilat olivat miellyttävät ja rauhalliset ja henkilökunta
  ystävällistä.Lääkäri Meike Pärn miellyttävä, ystävällinen, huolellinen ja
  asiansa osaava. Herätti luottamusta.Olen erittäin tyytyväinen. Olen toipunut myös hyvin.Voin suositella ja tarvittaessa menen uudelleen.Kiittäen Riitta. Helsinki (Vaahtoruiskutushoito, 04/2016)
 • Olin vatsalaukun typistysleikkauksessa tammikuussa 2016. Operaatio suoritettiin Tallinnassa Fertilitas-sairaalassa. Operaatio oli kaikinpuolin onnistunut ja sain hyvää hoitoa koko sairaalassaoloajan. Olen toipunut leikkauksesta nopeasti ja en hetkeäkään kadu päätöstä lähteä leikkaukseen. Kipuja oli leikkauksen jälkeen noin kahden päivän ajan, sen jälkeen olen ollut kivuton. Sain sairaalasta hyvät ohjeet leikkauksen jälkeiseen ruokailuun.Medimatkojen kanssa asiointi oli kaikinpuolin sujuvaa ja vaivatonta. Yhteydenottoihin vastataan erittäin nopeasti ja kaikkiin kysymyksiini sain aina asiantuntevan vastauksen. Suosittelen Medimatkoja yrityksenä täydestä sydämestäni, et varmasti tule pettymään. Terveisin Maria
 • Hei,
  Olin laihdutusleikkauksessa marraskuussa 2015.
  Leikkauksesta olen toipunut erittäin hyvin ja nopeasti. Luulin,
  että uusi elämä ruokailuineen olisi haastavampaa, mutta
  mielestäni
  mennyt todella hienosti.Toki vieläkin on totuttelua, koska kaikki ruoka-aineet eivät enää
  sovi. Esimerkiksi sian- ja naudanlihaa pystyn syömään vain
  jauhelihana. Kana ja kala puolestaan menee kaikissa muodoissa.
  Ruokarajoituksiin toki olin varautunut ja tiedostanut ne jo
  tehdessäni päätöstä leikkaukseen pyrkiessäni.  Leikkaus oli
  ehdottomasti elämäni parhaita päätöksiä!Kaikkineen painoa on pudonnut 38kg,  josta noin 33kg leikkauksen
  jälkeen eli 4kk aikana. Lähtöpainoni oli 119kg, leikkauspäivänä
  noin 114kg ja tällä hetkellä vaaka näyttää 81kg .Olen todella tyytyväinen ja kiitollinen uudesta elämästäni joka
  on
  avannut uusia mahdollisuuksia ja auttanut jaksamaan paremmin niin
  henkisesti kuin fyysisestikin.Suuri kiitos osaaville lääkäreille ja kirurgille,  jotka pitivät
  minusta yksin matkustavasta hyvää huolta! Matka Tallinnaan pelotti
  paljon,  koska olin yksin, mutta huomasin nopeasti olevani osaavissa
  käsissä.Laitan liitteeksi kasvokuvan, ensimmäinen kuva on otettu 2vuotta
  sitten ja toinen kuva noin 2 viikkoa sitten. Valitettavasti
  kokovartalo kuvia minulla ei ole.Yst.Terv. Jenny
 • Minulle tehtiin elokuussa suonikohjuleikkaus ja olen erittäin tyytyväinen leikkaukseen ja saamaani ystävälliseen palveluun. Kaikki toimi ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen vaivattomasti sekä joustavasti ja kaikkiin esittämiini kysymyksiin vastattiin nopeasti. Se
  mitä olimme sopineet myös toteutui. Kaikki minua hoitaneet hoitajat olivat ystävällisä ja mukavia ja minusta huolehdittiin hyvin koko sairaalassaoloajan. Minua kohdeltiin ennemminkin ihmisenä kuin asiakkaana.
  Lämmin kiitos Tri Fleidervisille asiantuntevasta konsultaatiosta keväällä, huolenpidosta, hyvin sujuneesta leikkauksesta ja kaikista ohjeista ja neuvoista jälkihoitoon liittyen.
  Erityisesti haluan kiittää hoitaja Angelina Langinen-Lukasta huolehtivasta, ihmisläheisestä ja ystävällisestä hoidosta. Hänen hoidossaan välillä jopa unohtui, että olen sairaalassa ja minut on leikattu. Sain häneltä myös hyvät ja asiantuntevat jatko-ohjeet miten toimia kotona ja niiden avulla olen pärjännyt hyvin.Ehdottomasti suosittelen klinikkaa tuttavilleni ja tulen uudelleen jos
  tarvitsen leikkauspalveluja.Kiitos🌹
  Suonikohjuleikkauspotilas, 54v (elokuu 2015).
 • Olen erittäin tyytyväinen Medimatkan palveluihin,Tallinnassa Itä-Tallinnan keskus-sairaalassa oli Dr.Dmitri Kulak vastassa ja vaikka hän ei itse olkapäätä leikannut niin hän oli paikalla ja hoiti kaikki asiat kiitettävästi! Samoin Helsingissä Dr. Meike Pärn hoiti asiat erittäin hyvin. Viikko on kulunut leikkauksesta ja kaikki on mennyt hyvin,ongelmia ei ole ollut! Olkanivelen tähystysleikkaus (heinäkuu 2015).

 

 

Sappileikkaus tähystämällä 03/2015

 • Pääsin leikkaukseen kuukauden sisällä yhteydenotosta. Yhteydenpito oli todella sujuvaa s-postin välityksellä. Asun kaukana Helsingistä, joten minulle tehtiin verikokeet poikkeuksellisesti Tallinnassa ja tapasin siellä myös kirurgin. Kirurgi oli todella mukava ja en jännittänyt leikkausta enää niin paljon. Leikkauspäivänä menimme mieheni kanssa osastolle ja saimme huoneen. Kirurgi kävi tapaamassa ennen leikkausta ja kyseli vointia. Kun minut vietiin leikkaussaliin, olin todella jännittynyt ja sydän hakkasi. Taju lähti nopeasti nukutusaineen annon jälkeen ja herättyäni nukutuksesta oksensin, mutta sen jälkeen olo helpottui. Pääsin huoneeseen sen jälkeen, kun olin saanut tiputuksella nesteitä, kipulääkettä ja antibioottia. Vatsassani oli kolme pientä reikää ja yksi pidempi viilto, josta minulta poistettiin sappirakko kivineen. Leikkauksen jälkeinen yö oli kivulias, mutta sain kipulääkettä aina kun pyysin. Sain syödä seuraavana aamuna ja aamupala oli maistuvaa. Minulle annettiin hyvät kotihoito-ohjeet. Aamiaisen jälkeen olimme vielä muutaman tunnin huoneessa ja sitten pääsimme lähtemään ja yövyimme mieheni kanssa hotellilla vielä yhden yön, ennen kuin lähdimme takaisin Suomeen. Hoito ja palvelu oli todella ammattimaista, sujuvaa, ystävällistä ja joustavaa ja suomen kielellä pärjäsi hyvin. Suosittelen lämpimästi kaikille tätä klinikkaa. Leikkaus oli myöskin puolet halvempi kuin Suomessa.
  Pia

 

 • Mahalaukun typistyleikkaus Tallinnassa 01/2015
  Olin tullut raskas sarjalaiseksi kilojeni myötä. Yritin monet kerrat vähentää kilojani, mutta samalla tavalla ne aina palasivat takaisin, välillä korkojenkin kanssa. Toivoin, että perussairauksieni myötä minulle tehtäisiin lihavuusleikkaus täällä Suomessa. Ei onnistunut. Milloin olin laihduttanut liikaa, milloin liian vähän. Hoitopolkuun kuului paljon eri ihmisiä, joista jokainen saattoi torpedoida etenemiseni. Tie oli jatkuvasti pelolla ja ihmettelyllä päällystetty, looginen se ei ollut.
  Viimeisen eston sain Tyksin sisätautilääkäriltä, vaikka kirurgi suosittelikin leikkausta. Joutuisin taasen odottamaan kaksi vuotta ja lisättiin diabeteslääkitystä. Se riitti. Soitin Medimatkojen numeroon ja sain ajan lääkärille, joka suositteli minulle ko. operaatiota. Mikä onni! Vihdoin elämä oli taasen omissa käsissäni.
  Pakkasin laukkuni tammikuussa kohti Tallinnaa. Ensimmäisen yön olin hotellissa ja aamulla lähdin kohti sairaalaa. Ilmoittauduin sisälle ja hetken päästä minua tultiin hakemaan osastolta. Ulkovaatteet luovutin potilasrespaan ja sain päälleni samanlaisen superseksikkään pyjaman kuin Suomessa. Sen jälkeen menimme ohjattuna osastolle.
  Ensimmäisenä päivänä minulle tehtiin tarvittavat, alustavat tutkimukset. Otettiin verinäytteet, tehtiin mahalaukun tähystys ja ultrattiin vatsa. Pelkäsin kovasti tähystystä, koska se oli Suomessa tehty ns. humautuksessa, mutta Tallinnassa vain puudutuksessa, koska seuraavana päivänä oli nukutus. Lääkäri oli erittäin taitava ja sain kuulla hyviä uutisia, ei kasvaimia. Ultrassa sitten jo arvasinkin, että rasvamaksa ja sappikivet löytyivät, mutta ne eivät vaikuttaneet estävästi leikkaukseen.
  Takaisin huoneeseen ja odottelemaan seuraavan päivän operaatiota. Anestesialääkäri kävi illalla juttelemassa. En pelännyt yhtään, olin varma, että kaikki sujuu hyvin. Lisäksi minulla oli todella kiva huonekaveri, jonka kanssa tuli juteltua kaikkea maan ja taivaan väliltä. Pystyin kommunikoimaan sekä suomeksi että englanniksi.
  Seuraavana päivänä oli leikkaus. Siitä minulla ei ole tuntemuksia, kiitos anestesialääkärin. Leikkauskertomuksen sain lähtöpäivänä, missä kerrottiin kaikki. Vatsassa oli viisi pientä reikää muistona leikkauksesta. Kipulääkitys oli pientä, en tuntenut kipuja oikeastaan yhtään. Hieman arkuutta, ei muuta. Osastolla sain juotavaksi todella erikoisen hyvää piimää, mitä jäin kaipaamaan.
  Kaksi päivää leikkauksesta sain luvan lähteä kotiin. Menin taksilla laivaterminaaliin ja ostin lipun. Pyysin apua, että saisin pyörätuolikuljetuksen ja joku toisi laukkuni laivaan. Leikkauksen jälkeen ei saa heti kantaa mitään, ettei tapahdu yllätyksiä vatsan sisällä. Laivamatka meni hyvin ja taasen Suomeen saavuttaessa, sain avustajan. Ei siis mitään ongelmaa. Terminaalissa odotti oma rakas viedäkseen kotiin.
  Kahden viikon kuluttua sain tikit pois vatsasta. Kaikki oli parantunut hyvin. Seurasin ruokaohjeita ja nyt yrittelen oppia syömään tarpeeksi nauttien ruuista. Yhtenäkään yötä en ole herännyt kipuihin ja päivisin olen touhunnut kaikkea pientä.
  Mietin, mitkä sanat kuvaisivat matkaani. Voisin kiteyttää ne seuraaviin: kiitollisuus, onnellisuus ja rohkea, tasavertainen yhteistyö hoitohenkilökunnan ja lääkäreiden kanssa. Euroakaan ei mennyt hukkaan ja sain uuden, terveemmän mahdollisuuden elää uutta elämääni. Ja kaikki puolet halvemmalla kuin Suomessa.
  Terveisin tiina

 

 • Ajan leikkaukseen sain alle viikossa ensimmäisestä yhteydenotosta Medimatkoihin. Matka ja rannekanavaleikkaus sujui erittäin hyvin. Ensimmäisenä päivänä oli verikokeet ja ilmoittauminen osastolle. Osastolla nautimme maittavaa ruokaa ja vietimme aikaa huoneessamme. Leikkauspäivänä leikkava kirurgi kävi monta kertaa huoneessani varmistamassa asioita ja vointiani. Leikkaus sujui hyvin nukutuksessa ja pian olinkin jo heräämössä. Illalla lähdimme iltalaivalla kotiin.
  Voin lämpimästi suositelle tätä kaikille leikkaustarpeessa oleville potilaille. Suomenkielellä pärjäsi vallan hyvin ja ruoka oli maittavaa, sekö palvelu ensiluokkaista!
  Susanna, rannekanavan leikkaus joulukuussa 2014
 • Olen erittäin tyytyväinen palveluun ja nopeaan yhteydenottoon.  erikoislääkäri oli ystävällinen. mukavaa että lääkäri ajattelee minua ihmisenä, eikä vain potilaana joka on työn kohde. ottaa huomioon minun tulevaisuuden. suomessa on erilainen kokemus lääkäreistä. klinikka oli siisti. tosin minulle tuli erilainen mielikuva paikasta aiemman viestittelyn johdosta. mutta en ole millään tavoin pettynyt klinikkaan! olen kertonut kokemuksestani kavereille. suosittelen todella tulla teille! pari kaveria on taistellut vuosia suomessa esim. selkä vaivojen takia julkisen terveydenhuollon piirissä, saamatta kunnollista hoitoa. yksityiselle ei ole varaa mennä. tai on todella pitkässä leikkausjonossa. samoin kuin minä. kipuja on ja työkyky alenee, mutta hoitoon / toimenpiteeseen et pääse. kaverit enkä minä tiennyt että virolaisesta lääkäripalvelusta saa kela-korvausta.. Tri Doba, myooman poisto elokuussa 2014

 

 • Laitoin sähköpostia Medimatkoihin ja nopeasti sain vastauksen kysymyksiini puhelimitse ja sähköpostilla. Leikkausajan saimme myöskin nopeasti sovittua. Itse sairaalaan mennessä olin hieman eksyksissä kun en tiennyt mistä ovesta pitää mennä sisään mutta onneksi oikea paikka löytyi kyselemällä ja itse leikkaava lääkäri tuli sinne vastaan ja vei osastolle. Testeihin meni oma aikansa ja lääkäri kävi muutaman kerran varmistamassa että varmasti haluan leikkaukseen.  Lukollista kaappia ei huoneessa ollut joten tietenkin ensin vähän arvelutti jättää tavarat hyllylle, mutta turhaan mietin sellaista. Itse leikkaus meni hyvin ja lääkäri kävi katsomassa heräämisen jälkeen. Ohjeistettin hyvin mitä saa syödä ja muutenkin millaista elämä on leikkauksen jälkeen. Kaikki hoitajat eivät englantia puhuneet mutta hyvin silti ymmärsivät minua. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen koko Medimatkat palveluun ja osaavaan lääkäriin.Potilas Mia. Lihavuusleikkaus, elokuussa 2014.

 

 • Olin heinäkuussa 2014 napatyräleikkauksessa. Menimme aamulaivalla Tallinnaan, missä oli heti verikokeet ja iltapäivällä lääkärin vastaanotto. Lääkäri oli erittäin asiantunteva ja selkeä. Leikkaus meni hyvin eikä ole ollut mitään jälkikomplikaatioita. Klinikalla yövyimme vaimoni kanssa kahden hengen huoneessa ja klinikka oli kaikin puolin ok ja hyvä oli, että klinikalla oli tupakointihuone. Ainoat miinukset oli kun menimme lääkäristä klinikalle, emme saaneet mitään syötävää enään´ja huoneessa ei toiminut digiboxi kunnolla, niin Suomen kanavat ei näkyneeet telkkarista. Suosittelen kuitenkin lämpimästi. Ystävällisin terveisin: Potilas Juha.

 

 • Kaikki meni erittäin hyvin ja ennen kaikkea olin tosi tyytyväinen kaikkeen palveluun mitä Teiltä sain. Kyselyihin vastattiin tosi nopeasti joka Suomessa ei onnistu. Voin nyt erinomaisesti ja tyrä ei vaivaa millään tavalla. Haluan kiittää Teitä hyvästä palvelusta ja nopeasta toiminnasta. Mikäli joskus tarviin leikkaus palvelua niin kyllä otan Teihin yhteyttä. Potilas Kalevi. Napatyrän tähystysleikkaus kesäkuussa 2014.

 

 • Olin 16.5.2014 oikean jalan polvitaipeessa olevien suonikohjujen vaahtoruiskutuksessa. Alueelle tuli jonkinverran mustelmaa, joka hävisi melko pian. Sinisiä suonia ei enää näy, tarkkaan katsoen näkyy vielä hieman tummia juovia poistettujen suonien kohdalla, mutta niin vähän, että niihin ei varmasti kukaan kiinnitä huomiota. Tulos on hyvä, olen tyytyväinen. Jalan väsyminen ja ennen tuntunut epämiellyttävä painontunne polvitaipeessa iltapäivällä ja illalla on jäänyt pois. Mitään särkyä ei toimenpiteen jälkeen ollut. Askeleen tärinä hieman tuntui parin viikon ajan, mtta ei sen jälkeen mitään. Pieni tönäisyarkuus oli muutaman viikon ajan, mutta varoin sellaista.
  Klinikan palvelu on ollut ystävällistä. Olen suositellut tätä monelle tuttavalleni.
  Terveisin, Aila

 

 •  Päätin lähteä Viron puolelle hoitamaan suonikohjujani sillä Suomessa niiden poistaminen maksaa reilusti enemmän. Otin yhteyttä Medimatkoihin jossa kaikkiin kysymyksiini vastattiin asiallisesti ja nopeasti. Harmikseni suonikohjut olivatkin jo niin pahassa kunnossa että vaahtoruiskutuksen sijaan jalkani vaativat leikkausta. Toisesta jalasta kuitenkin vaahtoruiskutettiin jo osa ennen tulevaa leikkausta. Vaahtoruiskutus sujui nopeasti eikä sattunutkaan yhtään. Erikoislääkäri oli todella ystävällinen ja miellyttävä myös ihmisenä joten hänen kanssa asioiminen oli helppoa. Leikkaus on vielä edessäpäin. Sairaala oli siisti ja puhdas. Kielimuurikaan ei ollut ongelma sillä henkilökunta ymmärsi suomea. Henkilökunnasta jäi positiivinen ja huolehtivainen kuva. Voin kyllä suositella palveluita muille!  Potilas Emilia, suonikohjujen vaahtoruiskutushoito huuhtikuussa 2014.
 • Olen erittäin tyytyväinen Medimatkat.fi:ltä saamaani palveluun. Ensimmäisestä sähköpostista sunnuntai iltapäivänä, johon vastattiin 2 tunnin sisällä, klinikalta lähtöön saakka kaikki sujui erittäin hyvin.
  Erikoislääkäri joka minut leikkasi, oli jämäkkä, osaava ja hyvä. Hyvin sympaattinen ja asiantunteva. Klinikka oli hieno, siisti ja toimiva. Oli todella hieno paikka.
  Kiitän kaikesta saamastani avusta ja aina noperista vastauksista meilitse. Mikäli joudun samanlaiseen leikkaustilanteeseen, tulen ilman muuta kääntymään Medimatkojen puoleen.        Potilas Martti, umpilisäken poisto tähystämällä helmikuussa 2014.
 • Olin sapenpoisto leikkauksessa tammikuussa 2014. Ajan leikkaukseen sain varattua nopeammin mitä suomessa menee aikaa ennenkun vastataan puhelimeen lääkäriasemilla. Sappi oli täynnä kiviä joka oli myös entinyt tulehtua joten leikkaus oli aiheellinen heti, suomessa olisi jonotus ollut vähintään puoli vuotta. Kirurgi Konstanttin leikkasi ja kaikki onnistui hyvin. Sairaalassa jouduin olemaan 2 vrk hotellitasoisessa yksityisessä huoneessa tulehduksesta johtuvan antibiottikuurin takia, muuten olisi ollut 1 vrk. Varaukset ja muut keskustelut hoidettu sähköpostitse johon on vastattu hyvin nopeasti. Koko homma tuli maksamaan huoneineen 1700 € josta kelan pitäisi korvata jotain ?. Ei ole tullut vielä päätöstä.
  Sulo 65 Vantaa
 • Kauneus ja Terveys -lehdessä 14/2013 ollut artikkeli sai minut ottamaan yhteyttä Medimatkoihin. Olin sähköpostiyhteydessä kirurgi Konstantin Fleidervis’iin. Aika järjestyi nopeasti. Leikkaus meni hyvin. Kirurgi oli erittäin ystävällinen ja huolehtivainen. Klinikalla osastolle mennessäni henkilökunta vaikutti hieman ”yrmeältä”, mutta  huoneessani käyneet hoitajat olivat kuitenkin kaikki ystävällisiä. Kiitos! suonikohjuleikkauspotilas Merja, 56 v.
 • Katso ystävällisisesti Terhin gynekologisen leikkauksen kokemuksia Kauneus ja Terveyslehdessa numero 14/2013!
 • Mies yli 40 -vuotta Etelä-Suomesta. Suomalaisen erikoislääkärin lähete lannerangan magneettikuvaukseen (iskias vaiva). Kuvaus suoritettiinTallinnassa hintaan 28,00 varausmaksu ja kuvausmaksu 185,00.Kela korvasi 145,00. Korvaus haettiin lomakkeella SV128. Kuvat olivat sellaiset kuin pitikin ja koko tapahtuma sujui luvatun mukaisesti. Olen tyytyväinen. Pasi

 

 • Hei.Kävin olkanivelen magneettitutkimuksessa ja kaikki sujui juuri niin hyvin kuin oli luvattukin ja ajan sain todella nopeasti. Kun olen kertonut positiivisesta  kokemuksestani, olen saanut jo useita kyselyitä potilailta jotka ovat valmiita käyttämään palveluitanne. Olen luvannut heitä myös auttaa.Kiitokset!!!
 • Olin Medimatkojen potilaana syys-lokakuun vaihteessa. Minulle tehtiin sappirakon poistotähystysleikkauksessa. Kirurgi Fleidervish tiesi etukäteen-olimme puhelin-ja sähköpostiyhteydessä useita kertoja ennen leikkausta-että olen muista sairauksistani johtuen riskipotilas. Kaikki sujui äärettömän hyvin ja hyvällä ammattitaidolla. Kirurgi huolehti minusta vielä senkin jälkeen, kun olin jo päässyt sairaalasta. Leikkaus maksoi kolmasosan siitä, mitä vastaava toimenpide olisi maksanut Suomessa halvimman selville saamani yksityissairaalan hoidossa. Toipuminen on sujunut mainiosti. Sinikka Niemelä
 • www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/570115/Hoitohinnoissa+on+eroa

 

 • Leikkaus meni hyvin,lääkäriin olin tyytyväinen.  Klinikka itsessään ulkoapäin hieman pelottavan näköinen, mutta sisältä ok. Henkilökunta ystävällistä. Ainoa miinus oli että jouduin menemään päivää aikaisemmin tallinnaan kun aluksi oli ohjeistettu että minulla olisi ollut heti aamusta se lääkäri niin olin ehtinyt maksaa matkan ja hotellia ei voinut enää perua kun selvisi ettei lääkäri käyntiä ollutkaan aamulla. Muutoin kaikki hyvin! Potilas Marju, polven tähystysleikkaus

* Esimerkit, jotkat löytyy nettisivultamme, ovat yleisiä. Operaation tulos on aina henkilökohtainen. Ota ystävällisesti yhteyttä lääkäriin, jos haluat tarkempia tietoja.