Rintojen suurennus Virossa

Yksi eniten tehdyistä kauneusleikkauksista maailmassa on rintojen suurennus.

Jo 1890-luvulla tehtiin ensimmäisiä naisten rintojen suurennusleikkauksia rasvansiirrolla omasta kehosta. Kauneusleikkausten jatkuvasti yleistyessä suosituimmaksi tavaksi suurentaa rintoja on tullut silikoni-implanttien asentaminen.

Leikkauksiin hakeudutaan monista eri syistä. Jokainen nainen on yksilöllinen ja siten myös ihmisten tarpeet ja toiveet ovat erilaisia. Yhteistä kuitenkin useimmille on tyytymättömyys rintojen kokoon ja ulkonäköön. Taustalla voi olla synnynnäinen pienirintaisuus, häiritsevä rintojen asymmetrisyys, raskauden, imetyksen tai painonpudotuksen jälkeinen rintojen löystyminen ja myös yhä useammin ikääntymisen mukanaan tuomat rintakudoksen muutokset.

Rintojen suurennusleikkauksella voidaan korjata rintojen ulkonäköä painonvaihtelun yhteydessä, raskauden ja imetyksen jälkeen löystyneitä, velttoja rintoja sekä ikääntymisen myötä tulevaa rintakudoksen riippumista.

Jo pitkään on tutkittu sitä, aiheutuuko silikoni-implanteista sairauksia. Tieteellisissä tutkimuksissa ei ole kuitenkaan löydetty mitään näyttöä siitä, että silikoni-implantit aiheuttaisivat autoimmuunisairauksia. Implanteista ei myöskään ole vaaraa sikiölle odotusaikana. Samoin on tutkittu myös implanttien vaikutusta rintasyöpään ja implantit ottaneilla ei ole todettu yhtään suurempaa alttiutta sairastua tähänkään. Implanteista ei myöskään ole haittaa rintasyövän totetamisessa varhaisessa vaiheessa. Joissakin tapauksissa silikoni-implantit voivat hankaloittaa koko maitorauhasen kuvausta mammografiassa.

Ennen rintojen suurennusleikkausta

Ennen rintojen suurennusta käydään läpi potilaan toiveet ja odotukset sekä kartoitetaan mahdollisuudet toiveiden toteuttamiseksi. Keskustelussa myös paneudutaan mahdollisiin rintojen sairauksiin, vakituiseen lääkitykseen ja muihin terveydentilan taustatietoihin. Mahdollinen mammografian tarve ennen leikkausta mietitään tapauskohtaisesti.

Ennen leikkausta tutkitaan myös terveydentila, rintakehä ja rintarauhaset (nännipihojen sijoittuminen, asymmetriat, rintojen ryhdin menetys) sekä arvioidaan ihon laatu. Rinnat valokuvataan sairauskertomusta varten. Tämän jälkeen rinnat mitataan, suunnitellaan sopivat implantit, mietitään haavan sekä tulevan leikkausarven sijainti ja implantin asettelu suhteessa rintarauhaseen.

Leikkaus ja toipuminen

Rintojen suurennusleikkaus kestää yleensä noin tunnin. Leikkaus tapahtuu nukutuksessa. Kotiin pääsee leikkausta seuraavana aamuna.

Rinnat ovat yksilölliset, samoin myös toipuminen. Ensimmäisinä päivinä on hyvä ottaa kipulääkitystä säännöllisesti. Jos rintaproteesit on laitettu rintalihaksen alle, kipua syntyy myös rintalihaksen venytyksestä, koska kudosvamman seurauksena on syntynyt turvotusta.

Leikkaushaavat on peitetty laastareilla ja haavateipeillä kahden viikon ajaksi. Tämän jälkeen alkaa arpien hoito sekä myös rintojen hieronta. Leikkauksen jälkeen ei suositella push up -liivien käyttöä eikä raskasta fyysistä rasitusta.

Mahdollisia riskejä

  • Heti leikkauksen jälkeen rinnat voivat olla turvoksissa, tuntua epämukavilta ja niissä voi olla ihonalaisia verenpurkaumia
  • Implantin ympärille syntynyt verenpurkauma voi vaatia uusintaleikkauksen
  • Tulehdusriski
  • Rintaimplantin ympärille muodostuva sidekudos voi aiheuttaa kipua tai huonontaa esteettistä vaikutelmaa
  • Ajan kuluessa proteesi voi repeytyä ja rikkoutua, jolloin kapselin läpi alkaa vuotaa silikonia.

Kuvat ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen (1 viikko)

**

Tri P. Kirjanen, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
(c) Medimatkat OY

Katso myös:

Rintojen suurennus uudessa plastiikkakirurgisessa yksityissairaalassa (Medimatkojen tytäryhtiö – Stadinplastiikkakirurgia)

* Esimerkit, jotkat löytyy nettisivultamme, ovat yleisiä. Operaation tulos on aina henkilökohtainen. Ota ystävällisesti yhteyttä lääkäriin, jos haluat tarkempia tietoja.

** Tämä on asiakkalta tullut suositus ja se pitää paikkansa meidän tietojen mukaan. Tiedoksi, juuri sellaista leikkauksen tulosta ei saa luvata toiselle potilaalle.

 

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenotto­pyyntö